Få bort celluliter

Har du försökt med alla knep i boken att bli kvitt celluliterna? Det bästa knepet mot celluliter är att inte få de från början.


Olika metoder för att bli av med dina celluliter

Bli kvitt celluliterna med bra kost

För att bli av med dina celluliter så måste du minska på fettet. Du måste alltså gå ner i vikt. Ökad blodcirkulation kan också minska celluliterna. Nedan hittar du några metoder du kan pröva för att gå ned i vikt och öka blodcirkulationen.

1. Träning

Att träna styrka och kondition regelbundet har en viss effekt på celluliterna. Men kanske ännu mer på att förebygga uppkomsten av celluliter.

2. Massage

Att kombinera träning med bindvävsmassage kan göra underverk. Bindvävsmassage är en form av hårdare mer djupgående massage som stimulerar blodcirkulationen.

3. Kontrastdusch

Kontrastsdusch innebär att du växlar mellan kallt och varmt när du duschar. Detta gör att blodcirkulationen ökar vilket är fördelaktigt om du har celluliter. En kontrastdusch varje morgon kan hjälpa dig med dina besvärande celluliter.

4. Koppning

Koppning är en relativt ny metod i västvärlden men antas ha använts i över 5000 år.

Med koppning bildas ett undertryck i huden genom att du trycker en gummi- eller silikonkopp mot huden och sedan släpper. Undertrycket i huden gör att cirkulationen ökar, vilket i sin tur för bort slaggprodukter och gifter. Läs mer om koppning här.

5. Kost

Det är viktigt att du äter en hälsosam och varierad kost med mycket frukt och grönt, samtidigt som du undviker att äta en kost med för mycket mättat fett och socker.